Symposium 15 jaar reizigersinspraak

Symposium 15 jaar reizigersinspraak

Op vrijdagmiddag 26 april 2013 organiseert het ROCOV Gelderland – Stadsregio, samen met de provincie Gelderland, van 14.00 tot 16.00 uur een symposium over 15 jaar reizigersinspraak in het openbaar vervoer.

In 1997 is de Provincie  Gelderland al gestart met het betrekken van consumentenorganisaties bij de uitvoering van het Openbaar Vervoer. Inmiddels is de inspraak wettelijk verankerd in de WP 2000.  Aan de totstandkoming van de Wet Personenvervoer 2000 heeft de Secretaris - Generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de heer S. Riedstra in zijn toenmalige functie bij het vml. Ministerie van Verkeer en Waterstaat een grote bijdrage geleverd. Het ROCOV is dan ook zeer verheugd dat de heer Riedstra bereid is gevonden om met ons terug te blikken op wat er met de invoering van de WP 2000 werd beoogd op het terrein van reizigersinspraak en hoe dat in de praktijk gestalte heeft gekregen.

Naast een terugblik in de afgelopen 15 jaar wil het ROCOV ook graag naar de toekomst kijken wat betreft vormgeving en betrokkenheid van reizigers bij het openbaar vervoer. In dit kader zal het ROCOV ook convenanten aangaan met de beide vervoersautoriteiten en een aantal vervoerders.

Sprekers zullen onder andere  zijn:

Mevr. Conny Bieze, gastvrouw van de bijeenkomst en Gedeputeerde van de Provincie Gelderland en de heer Siebe Riedstra, Secretaris - Generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Tevens zal er een paneldiscussie plaatsvinden waaraan ook de heren Anne Hettinga (directeur Arriva Nederland BV) en Juul van Hout (directeur Hermes BV) zullen deelnemen.

De middag wordt geleid door dagvoorzitter Marc Maartens, bekend van onder andere OV-magazine.

Programma

Om 13:30 uur gaat de zaal open. Om 14 uur gaan we van start. We besluiten de middag om 16 uur met een borrel.

Locatie

Het symposium wordt gehouden in het provinciehuis, Markt 11, in Arnhem. Vanaf station Arnhem is het provinciehuis ongeveer 10 minuten lopen.

Opgeven

U kunt zich nu al  opgeven voor deze middag door een e-mail met uw naam en functie te sturen naar rocovgelderland@mobycon.nl.

Graag tot ziens op 26 april in Arnhem!