Rocov eist stop verwijderen abri's

Rocov eist stop verwijderen abri's

Afgelopen donderdag was de maandelijkse vergadering van het reizigers- en consumentenplatform Rocov Gelderland-Stadsregio. Hier werd gemeld dat in Arnhem diverse busabri's worden verwijderd. Bij navraag is het ROCOV gebleken dat dit gebeurt in het kader van een nieuw contract tussen de gemeente en JCDeceaux, waarbij de gemeente het blijkbaar goedkoper vindt om het aantal door JCDeceaux te onderhouden abri's in aantal terug te brengen. 

Het Rocov is not amused. Worden aan de ene kant steeds meer abri's aangepast en verhoogd, wordt dit beleid voor betere bereikbaarheid en toegankelijkheid van het OV aan de andere kant onderuit geschoffeld door zo'n maatregel. Een bankje om op te kunnen zitten, een overkapping bij regen, het zijn in een moderne stad basisvoorzieningen voor het OV. Reken maar dat dit in een vergrijzende samenleving klanten gaat kosten voor de bus! Minder mobiele mensen worden terug verwezen naar de regiotaxi, bepaald geen bezuiniging! 

Het Rocov heeft de gemeente Arnhem daarom met klem verzocht per direct een pas op de plaats te maken met het verwijderen van abri's. Het Rocov wil met de gemeente in overleg over andere mogelijke oplossingen.