ROCOV wil betere OV-chipkaart

ROCOV wil betere OV-chipkaart

Het  ROCOV Gelderland – Stadsregio heeft ongevraagd advies uitgebracht aan de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem – Nijmegen om de OV-chipkaart verder te verbeteren.

Voorzitter Ben Mouw van het ROCOV verklaart: “Ondanks het feit dat het uitschakelen van de strippenkaart goed is verlopen, constateert het ROCOV dat er nog veel problemen zijn rondom de OV-chipkaart. Daarom adviseren wij de overheden spoedig met de door ons aangedragen punten aan de slag te gaan.”

Het ROCOV heeft geadviseerd op het gebied van de klantvriendelijkheid van de OV-chipkaart, tarieven en over in- en uitchecken. Zo wil het ROCOV dat de procedures om geld terug te krijgen bij vertraging worden vereenvoudigd en klantvriendelijker worden gemaakt. Ook pleit het ROCOV voor het invoeren van het zogenaamde best-price principe. Hierbij betaalt een reiziger nooit meer dan het voordeligste tarief wat voor hem of haar beschikbaar is.

Het ROCOV pleit verder voor dezelfde OV-chipkaartapparatuur bij alle spoorvervoerders en ziet graag dat in- en uitcheckpalen op alle stations op dezelfde locaties staan. Dit voorkomt onnodig zoeken, met name voor mensen met een visuele beperking. Ten slotte ziet het ROCOV graag dat reizigers die veel reizen, minder per kilometer hoeven te betalen. 

Het uitgebreide advies kunt u vinden op de pagina publicaties onder adviezen.