ROCOV verheugd uitstel afschaffing strippenkaart

ROCOV verheugd uitstel afschaffing strippenkaart

Het Gelderse platform van consumentenorganisaties in het openbaar vervoer, ROCOV Gelderland - Stadsregio, is blij met het besluit van minister Eurlings dat ook na 18 november a.s. gewoon nog met de strippenkaart gereisd kan worden in het Gelderse OV. Het ROCOV is verheugd dat er eindelijk actie wordt ondernomen om in ieder geval de ergste problemen met de OV-Chipkaart op te lossen.

De provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen hadden bij de minister het verzoek ingediend om de strippenkaart per 18 november a.s. af te schaffen ten faveure van de OV-Chipkaart. "Gelukkig is dat plan voorlopig van tafel en dat is voor de reiziger goed nieuws. Wij hebben als ROCOV steeds gezegd dat we niet tegen de OV-Chipkaart zijn. Alleen wij hebben grote moeite met de wijze van invoering en dat sommige grote problemen niet opgelost worden." Mouw juicht het daarom toe dat nu een onafhankelijk commissie voorstellen gaat doen om de grootste problemen aan te pakken.

Daarnaast is Mouw blij om te lezen dat nu ook de minister inziet dat de chipkaart niet definitief ingevoerd kan worden als er nog niet mee gereisd kan worden op de regionale spoorlijnen zoals Arnhem-Winterswijk. "Dat hebben wij de provincie en de stadsregio ook steeds voorgehouden. Dat zou alleen maar een hoop onduidelijkheid geven aan de reiziger. Gelukkig is de minister het met ons standpunt eens."

Dat de Gelderse gedeputeerde Van Haaren en voorzitter Modder van de stadsregio teleurgesteld zijn begrijpt Mouw wel. "Ze hebben hier veel tijd en energie ingestoken en worden nu teruggefloten door de minister. Dat doet natuurlijk pijn. Maar om te spreken van een zwarte dag voor de reiziger gaat echt veel te ver. Sterker nog: de reiziger heeft alleen maar baat bij uitstel." Mouw hoopt dat de verantwoordelijke overheden dit nu ook zullen inzien en gaat ervan uit dat de problemen die om een oplossing vragen nu eindelijk aangepakt worden.

Arnhem, 7 oktober 2010

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: meer informatie over dit persbericht is te verkrijgen bij de heer Ben Mouw, voorzitter ROCOV Gelderland - Stadsregio, te bereiken op tel. nrs. 055 – 578 81 53 of 06 - 51 27 38 46. Via e-mail: b.mouw@telfort.nl