ROCOV voorstander treinen Arnhem - Emmerich

ROCOV voorstander treinen Arnhem - Emmerich

Het ROCOV Gelderland - Stadsregio is groot voorstander van de herintorductie van personentreinen tussen Arnhem en Emmerich.

Al enige tijd wordt gesproken over een herintroductie van personenvervoer op de spoorlijn Arnhem – Emmerich. Prorail bekijkt of dit mogelijk is en vanuit Duitse zijde wordt eveneens aan dit project gewerkt.

Binnenkort besteedt Duitsland het deel van het regionale spoor aan waar de spoorlijn bij Emmerich onder valt. Dit is een perfect moment om de dienst Arnhem – Emmerich in onder te brengen. Deze aanbesteding betekent echter ook dat na dit moment er jaren gewacht moet worden voordat een dergelijke kans zich weer voordoet.  Uitstel betekent dus dat er zich de komende jaren geen mogelijkheid meer zal voordoen.

Er zijn een aantal onzekerheden die weggenomen moeten worden voordat nieuw personenvervoer op deze lijn geïntroduceerd kan worden. Dit zijn vooral aspecten van technische aard. Het is hierbij van het grootste belang dat alle partijen die betrokken zijn zich volop inzetten, om tot een optimaal resultaat te komen.

Het ROCOV adviseert de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem - Nijmegen concreet om krachtig in dit dossier op te treden en het momentum niet voorbij te laten gaan. Aan deze unieke kans mag niet zomaar voorbijgegaan worden.