ROCOV adviseert Arriva over Vervoerplan 2015

ROCOV adviseert Arriva over Vervoerplan 2015

In juli heeft ROCOV Gelderland-Stadsregio onder andere advies gegeven over het Vervoerplan 2015 van Arriva. Arriva verzorgt het busvervoer in de Achterhoek en Rivierenland en het treinverkeer op de lijnen Arnhem-Tiel, Arnhem-Winterswijk en Winterswijk-Zutphen.

Allereerst maakt het ROCOV de opmerking graag op de hoogte te worden gehouden van wat er gebeurt in het Ontwikkelteam, iets wat tot nu toe niet gebeurt. Ook maakt het ROCOV nogmaals haar zorgen duidelijk over de OV-visie van de provincie, zeker nu nog niet duidelijk is wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor het vervoersaanbod.

Aangaande de treinverbindingen vraagt het ROCOV om extra capaciteit in de ochtendspits tussen Winterswijk en Doetinchem en ziet het ROCOV de halfuursdienst op het traject Arnhem-Tiel graag een uur eerder beginnen.

Het ROCOV gaat akkoord met de pilot voor de servicebus in Doetinchem, mits het bestaande OV in deze plaats niet wordt aangetast. Ook vindt het ROCOV het ongewenst dat De Huet en Overstegen geen OV hebben wanneer de servicebus niet rijdt.

Het ROCOV gaat niet akkoord met het verdwijnen van de bus tussen Laren en Holten, ook vanwege de tariefsverhoging die dit veroorzaakt nu reizigers om zullen moeten reizen.

Op het traject Doetinchem-Groenlo gaat de bus 4x/uur rijden in de spits en het ROCOV is daar tevreden mee. Het ROCOV heeft grote moeite met de wijzigingen op de verbinding Doetinchem-Enschede. Deze reis wordt door wijzigingen op zondag 25 minuten langer en er moet 3x worden overgestapt.

Het ROCOV stemt niet in met het voorstel van de routewijzing van lijn 44 via Medel, vanwege de extra reistijd die dit veroorzaakt. nderzoek te doen naar het instellen van een verbinding van de buurtbus van Geldermalsen naar Est (lijn 260) met de buurtbuslijn van Tiel naar Zaltbommel (lijn 248) Het gaat om een verbinding tussen Est en Opijnen . Het ROCOV denkt aan een wijziging in de route van lijn 248.

Deze en andere opmerkingen bij het Vervoerplan zijn naar Arriva gestuurd en wij hopen van harte dat zij onze adviezen overnemen.