Jaarverslag ROCOV over 2013 gepubliceerd

Jaarverslag ROCOV over 2013 gepubliceerd

Afgelopen maand is het jaarverslag van ROCOV Gelderland – Stadsregio verschenen en opgestuurd naar Provincie Gelderland en Stadsregio Arnhem-Nijmegen. In het verslag staan de belangrijkste activiteiten van 2013. De belangrijkste onderwerpen in 2013 waren de invoering van de Breng-concessie en de OV-chipkaart. Deze en vele andere onderwerpen kwamen ter sprake tijdens de maandelijkse vergaderingen van het ROCOV. In de werkgroepen ‘Concessiebeheer en tarieven’, ‘Infrastructuur, netwerk en dienstregeling’, ‘Spoor’ en ‘Regiotaxi en toegankelijk OV’ zijn ook diverse onderwerpen uitgediept en voorbesproken voor de reguliere vergaderingen.

Het ROCOV heeft in 2013 32 gevraagde en ongevraagde adviezen uitgebracht, waarvan bijna de helft betrekking had op tarieven. (Voorgestelde) wijzigingen in de dienstregeling vormde 10 keer een reden voor een advies.

Ook is er een (jubileum)symposium gehouden ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van ROCOV Gelderland – Stadsregio. Op het symposium werd er teruggeblikt op wat de Wet Personenvervoer 2000 heeft beoogd op het gebied van reizigersinspraak en hoe dat in de praktijk gestalte heeft gekregen. Ook werd er een blik op de toekomst geworpen door te kijken naar hoe de betrokkenheid van reizigers bij het OV vorm kan worden gegeven. Tijdens dit symposium zijn er convenanten afgesloten met provincie, stadsregio en vervoerders over de samenwerking met het ROCOV.

Tot slot is er een excursie naar Zeeland gehouden. Hier werd onder andere ingegaan op hoe de basismobiliteit in Zeeland is en wordt vormgegeven en hoe de regiecentrale is opgezet.