OV-café levert veel nieuwe ontwikkelingen op

OV-café levert veel nieuwe ontwikkelingen op

ROCOV OV-café betalen in het OV levert veel nieuwe ontwikkelingen op

Tijdens het OV-café op vrijdag 26 september j.l. van het ROCOV Gelderland – Stadsregio, “Betalen in het openbaar vervoer 3.0”, zijn veel nieuwe ontwikkelingen de revue gepasseerd. Zo wordt het mogelijk in de toekomst met de contactloze bankpas, of zelfs met de telefoon je reis te betalen en hoeft niet meer bij elke overstap te worden uit- en ingecheckt. Achteraf betalen op rekening wordt ook mogelijk Zo hoeven reizigers geen borg meer te betalen om te kunnen reizen (aanschaf en saldo OV-chipkaart).

Directeuren van Arriva, NS, RET en Trans Link Systems en een onderzoeker van de TU Delft namen de uit heel Nederland toegestroomde aanwezigen mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van betalen in het openbaar vervoer.

Zie hier een filmpje met een sfeerimpressie van de middag.

Het ROCOV omarmt de nieuwe ontwikkelingen in het betalen van het openbaar vervoer. Technisch is veel mogelijk, maar helaas heeft de reiziger in de afgelopen jaren niet altijd centraal gestaan. Door een te grote focus op techniek en de wensen en onenigheden van vervoerders hebben we nu te maken met een betaalsysteem dat niet optimaal functioneert. Daar lijkt nu verandering in te komen doordat de nieuwe betaalwijzen beter aansluiten bij de wensen van veel reizigers.

“Voor het ROCOV is het wel belangrijk”, aldus Ben Mouw, voorzitter van het ROCOV Gelderland Stadsregio, “dat alle nieuwe technieken eerst uitgebreid zijn getest voordat de reiziger er mee kan gaan reizen. Reizigers mogen niet de dupe worden van weer een nieuwe techniek met kinderziekten.”