ROCOV Gelderland - Stadsregio eist direct oplossin

ROCOV Gelderland - Stadsregio eist direct oplossin

Het Gelderse platform van consumentenorganisaties in het openbaar vervoer, ROCOV Gelderland – Stadsregio, vindt het onacceptabel dat de problemen met de haltes langs de A50 op de route Apeldoorn-Arnhem nog steeds niet zijn opgelost.

Midden februari kwamen er van reizigers diverse signalen dat de streekbussen op de route Apeldoorn-Arnhem, die over de A50 gaan, de daaraan gelegen haltes voorbij reden. “Wij hebben opheldering gevraagd bij de provincie Gelderland maar tot op heden is er nog niet veel gebeurd. Dat is op z’n zachtst gezegd nogal teleurstellend,” aldus ROCOV-voorzitter Ben Mouw. “Tijdens de aanleg van de spitsstroken langs de A50 had de provincie destijds het voornemen om al deze haltes op te heffen. Wij hebben toen actie gevoerd voor het behoud ervan en met succes. Als oplossing is toen gekozen om de in- en uitvoegstroken te verlengen zodat de bus alsnog de desbetreffende haltes zou kunnen bereiken. Nu blijkt dat dit in de praktijk voor vervoerder Veolia niet voldoende is. En als klap op de vuurpijl blijkt ook het signaleringssysteem niet te werken. Dat is een systeem waarbij de chauffeur kan zien of er iemand bij de halte staat te wachten. Kortom reizigers die van deze haltes gebruik maken staan sowieso voor niets te wachten.” Het ROCOV vindt deze situatie onacceptabel. Niet alleen voor de reizigers maar ook gelet op de reeds geïnvesteerde financiën in deze haltes.

Mouw vindt dat de provincie en Veolia spoedig deze situatie moeten oplossen. Bewoners van buurtschap Groenendaal, bezoekers van bedrijven maar ook toeristen maken gebruik van deze haltes. Mouw: “Het toeristenseizoen staat op het punt van beginnen. Als mensen bijvoorbeeld na een wandeling bij een van deze bushaltes komen en er achter komen dat ze niet weg kunnen komen, tja dan kan zo’n dagje uit wel zuur eindigen.”

Arnhem, 24 maart 2010.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: meer informatie over dit persbericht is te verkrijgen bij de heer Ben Mouw, voorzitter ROCOV Gelderland – Stadsregio, te bereiken op tel. nrs. 055 – 578 81 53 of 06 – 51 27 38 46. Via e-mail: b.mouw@telfort.nl