ROCOV wil sterabonnement en trajectkaart terug

ROCOV wil sterabonnement en trajectkaart terug

Consumentenorganisatie ROCOV Gelderland – Stadsregio pleit voor het behoud van trajectkaarten en sterabonnementen. Het ROCOV heeft over het afschaffen hiervan veel klachten van reizigers ontvangen. De afschaffing komt doordat dergelijke producten nu nog niet op de OV-chipkaart mogelijk zijn. 

Vooral scholieren betalen door het afschaffen van trajectkaarten en sterabonnementen soms wel twee maal de prijs van vorig jaar. Ben Mouw, voorzitter van het ROCOV: ”dergelijke forse prijsstijgingen zijn niet accetabel. Hiervan worden vooral gezinnen met schoolgaande kinderen de dupe, die het in deze tijden van bezuinigingen al extra moeilijk hebben. Het kan niet de bedoeling zijn van de invoering van de OV-chipkaart dat dergelijke prijsstijgingen worden doorgevoerd”.

Het ROCOV heeft ook een oplossing voor de problematiek. Ben Mouw: “Syntus heeft in eerste instantie voorgesteld de oude trajectkaarten en sterabonnementen te handhaven, zolang er nog geen alternatief is. Als ROCOV hebben we dit ondersteund. Helaas heeft de provincie Gelderland dit voorstel niet overgenomen”.

Het ROCOV verzamelt klachten over de tariefstijging. Het ROCOV wil deze klachten aan de provincie aanbieden. Reizigers met klachten worden verzocht  deze per mail te sturen aan het secretariaat van het ROCOV. Dit is te bereiken via rocovgelderland@mobycon.nl.